Параграф22 Daily

§22 Новини

Издирват мним работодател, измамил две жени в Павликени

Две жени са станали жертви на измама в Павликени. На 21 януари около 11:30 ч. 46-годишна жена получила покана на мобилния си телефон от Бюрото по труда в Павликени за интервю за работа. На място се срещнала с мъж, който се представил за работодател, търсещ персонал за откриване на магазин за дрехи. Мнимият търговец убедил потърпевшата да го изчака, докато проведе и интервютата с другите кандидати. При повторната им среща мъжът уверил потърпевшата, че тя е една от избраните за работата и между другото и предлага да закупи 10 кг. свинско месо за сумата от 40 лева. След като получил парите, под претекст, че отива да вземе месото, измамникът изчезнал. Идентичен е случаят с другата пострадала – жена на 46 години. По същата схема мнимият работодател и причинил имотна вреда в размер на 40 лева.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установена съпричастност на 57-годишен мъж от гр. Левски, многократно осъждан за измами. Присъдите му са от съдилищата във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Левски, Севлиево, Плевен, Търговище, Кубрат, Хасково.

Извършителят е обявен за издирване. За двата случая в РУ Павликени са заведени преписки за престъпления по чл. 209, ал.1 НК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във