Параграф22 Daily

§22 Новини

Изгониха Лютви Местан от съдебната зала

Лютви Местан бе отстранен насила от заседанието на съда в Кърджали. Това стана по волята на съдията, съобщи репортер на 24rodopi.com. Поведението на Местан е била причината. Той е обвинил съдебния състав и вещите лица в пристрастие. Защитниците на Местан пък поискаха отвод на съда.

Местан предизвикал скандал с въпросите си към вещите лица, които са изготвили автотехническата експертиза за катастрофата и на няколко пъти бил предупреден от съдията да престане. "Достатъчен ми е прокурорският произвол, за да бъда подложен и на съдебен", репликирал Лютви Местан съдията, а магистратът го призовал да напусне залата. При отказа бил изведен принудително от охраната.

Последвала незабавна реакция на защитниците на обвиняемия, които поискали съдията и съдебният състав да си направят отвод, защото нарушавали правата на клиента му. След кратко заседание обаче искането било отхвърлено с мотив, че то е неоснователно, необосновано и в противоречие на закона.

В момента тече поредната част от делото за смъртта на 6-месечното бебе при катастрофата край Загорско. Обвиняеми са политикът и бащата на детето.

Facebook logo
Бъдете с нас и във