Параграф22 Daily

§22 Новини

Изяснена е самоличността на жертвите при взрива във Варна

Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна е идентифицирана, заяви окръжният прокурор на града Красимир Конов в "Тази сутрин" по бТВ. Изчакваме заключението на ДНК експертизата, добави той и не даде повече информация за загиналите, но потвърди, че във взривеното жилище е имало леснозапалими вещества. Все още няма потвърждение дали става въпрос за взривни вещества или не, призна окръжният прокурор на Варна.

Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите, обясни той. „Част от жилищата са обитаеми и хората вече са се нанесли в тях. Продължават действията по отстраняване на щетите. Двете жилища, които са най-разрушени при взрива, са под охрана“, добави прокурорът. „Жертвите са открити в двата съседни апартамента, които са напълно унищожени. Срутени са преградните стени“, уточни той.

Според него трагедията във Варна е причинена от т.нар. обемни взривове, които могат да бъдат породени от концентрация на леснозапалими вещества в затворено помещение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във