Параграф22 Daily

§22 Новини

Изключено е кадрите от спалнята на премиера да са снимани от охраната или чистачките

Румен Миланов: "По правило служителите на НСО нямат работа в спалнята. Ако охраняваният има нужда от нещо, той трябва да се обади на шефа на охраната". "Изключвам кадрите от спалнята на премиера да са били снимани от охраната или от хигиенните работници, защото те са проверявани многократно. Според мен те са правени от някой, който е близък на премиера, макар да се оказва, че не му е чак толкова близък", обясни бившият шеф на ГДБОП Румен Миланов пред медии.

"Достъпът на близки на охраняваното лице до такива имоти трябва да бъде максимално ограничен. Всеки човек на такъв пост - и то по целия свят, трябва внимателно да подбира близките си и доверени хора. Всеки иска да е близък на премиера, но той трябва по-внимателно да си подбира обкръжението си", допълни той. По правило служителите на НСО нямат работа в спалнята. Ако охраняваният има нужда от нещо, той трябва да се обади на шефа на охраната.

Бившият шеф на ГДБОП коментира и разигралата се ситуация на плаж "Росенец". „Те извършват охранителна дейност там. Тази зона трябва да се обозначи, че е охраняван обект. Второ – те трябва да се легитимират. Те са можели да кажат на Христо Иванов: „Ние сме еди кои си, охраняваме обект и оттук не можем да ви пуснем“. А не да го бутат и да го блъскат. Още повече, че не е имало никаква пречка Иванов да остане на плажа и да забие знамето, което е носел“, каза още Миланов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във