Параграф22 Weekly

§22 Новини

Изключително натоварени са държавните съдебни изпълнители

Изключително голяма е натовареността на държавните съдебни изпълнители в Пазарджишкия районен съд, твърди председателят на Окръжен съд Пазарджик Елеонора Серафимова.


Проблемът е съществен, тъй като при тях към момента има повече от 10 хиляди висящи изпълнителни дела. Въпреки назначаването на 7 нови частни съдебни изпълнители на територията на съдебния район на Пазарджик в края на миналата година, няма никаква промяна на постъплението на делата в държавното изпълнение. Те продължават да имат нови дела и тяхната натовареност продължава да бъде изключително голяма, коментира Серафимова.


Всеки от тримата съдебни изпълнители работи по над 3 хиляди изпълнителни дела. Въпреки проблемите, има увеличение на събраните суми за миналата година, което е похвално за тях. Преценката за назначаване на нов държавен съдебен изпълнител с оглед решаване на проблема в тази служба е на Министерство на правосъдието, защото те са на тяхно пряко подчинение. Ние не намираме никаква ответна реакция от страна на ведомството в тази посока, каза също председателят на Окръжен съд Пазарджик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във