Параграф22 Daily

§22 Новини

Излезе ВИС-аджииска връзка в пернишките килъри

Задържан е още един от членовете на групата за мокри поръчки от Перник, съобщи пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той потвърди, че бандата килъри е заподозряна за убийството на боса на ВИС 2 Георги Илиев.


Днес трябва да са готови и резултатите от ДНК експертизата на изровените човешки останки, за които се смята, че са на една от жертвите на бандата. Очакваме това да е Теодор Неофитов-Ханс, предположи главният секретар .


За съпричастността на групировката към убийството на боса на ВИС 2 Георги Илиев, застрелян в Слънчев бряг през август 2005 г., Лазаров каза:


Има данни и в тази посока. Едва когато има влязла в сила присъда, тогава ще можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н. В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и, както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови.


Главният секретар коментира и сътрудничеството на осъдени престъпници с МВР. След задържането на бандата стана ясно, че срещу нея показания е дал серийният убиец от Перник Станислав Ангелов-Сиси.


Всеки, които е извършил престъпление, ще си понесе наказателната отговорност. Сътрудничеството с органите на прокуратурата и на МВР аз го разглеждам като техен законов ангажимент, категоричен бе Лазаров.


Миналата седмица съдът остави в ареста само половината от арестуваните членове на престъпната група, сред които сочените за тартори - Васил Василев, известен като Бай Васо, който е баща на убития преди години пернишки наркобос Райко Кръвта, и Милчо Петров - Чироза. Издирват се още двама техни съучастници.


Светлозар Лазаров уточни, че към момента няма информация другата задържана неотдавна банда, оглавявана от Валентин Янев - Бореца и кикбоксьора Мартин Антов и станала по-известна като Новите килъри, да е свързана с убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във