Параграф22 Daily

§22 Новини

Изпращаме 15 магистрати в САЩ

Петнадесет магистрати заминават на Великден за Съединените щати да обменят опит по покана на Фондация "Америка за България". Посещението им ще продължи от 12 до 24 април, съобщава news.bg.

Визитата предвижда поредица от срещи в институции на федерално и щатско ниво, които разработват политики за добро управление на съдебната система и за утвърждаване на високи стандарти в правораздаването, информират от "Америка за България".

За САЩ ще пътуват - седем членове на ВСС, начело със Соня Найденова, представляващ кадровия орган на съдебната власт. В делегацията са и членовете на ВСС - Галина Карагьозова, Елка Атанасова, Калин Калпакчиев, Магдалена Лазарова, Милка Итова и Юлия Ковачева.

В делегацията са включени още Драгомир Йорданов, ръководител на Националния институт на правосъдието, както и Методи Лалов, председател на Софийския районен съд, Ерна Якова, председател на Районния съд във Варна и Екатерина Николова, председател на РС-Благоевград.

За САЩ ще пътуват и трима представители на държавното обвинение - Николай Попов, заместник районен прокурор на София, Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив и Андреан Сутров, и.д. районен прокурор на Стара Загора. В рамките на визитата българската делегация ще посети съдебни институции във Вашингтон и Денвър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във