Параграф22 Daily

§22 Новини

Изпращат полицейско подкрепление в Банско за зимния туристически сезон

Допълнителни полицейски служители ще бъдат командировани в Банско през новия туристически сезон, съобщават от местната администрация. Целта е да се гарантират безопасността и спокойствието на жителите и гостите на курорта.За периода на стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени - от 28 февруари до 1 март 2015 г., в Банско ще бъдат командировани още десет служители на реда.

Кметът Георги Икономов е обсъдил актуалните теми относно предстоящия зимен сезон с представители на различни институции - полицията, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението", горските стопанства на територията на общината, водоразпределителното и електроразпределителното дружества, както и дирекцията на Национален парк „Пирин". Целта на срещата е била да се координират действията между институциите и местната власт за решаване на всички текущи въпроси от обществено значение.

От средата на ноември полицията и пожарната започват съвместни проверки за законността на търговските обекти на територията на общината. От "ВиК" ЕООД са информирали, че в резултат на извършени от дружеството подобрения във водоснабдителната мрежа на селата Гостун и Обидим не се очакват нарушения във водоснабдяването им през зимния сезон.

Що се отнася до водоснабдяването на град Банско, съвместна комисия с представители на общинската администрация ще търси варианти за включване на нови водохващания с цел да се повиши дебитът от вода.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във