Параграф22 Daily

§22 Новини

Изпратиха българския отбор за световните военни игри в Китай

Българската делегация за Седмите световни военни игри ще бъде ръководена от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Ръководител на българската мисия е полковник Венелин Дерибеев. Делегацията включва 36 човека, от които 22-ма спортисти в 8 вида спорт, треньори, съдии, ръководители и официални лица. Спортната надпревара ще се проведе в У Хан, Китай, от 18 до 27 октомври 2019 г.

„Убеден съм, че сте добре подготвени. На това състезание представяте не само вашите умения, но и Българската армия. Затова ви пожелавам успех и на добър час“. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към българските участници в Седмите световни военни игри в У Хан, Китай, които бяха изпратени днес, 7 октомври, с официална церемония в Министерството на отбраната. Министър Красимир Каракачанов подари на всеки един от състезателите икона на Свети Георги – патрон на Българската армия с пожелание за добро представяне на спортния форум.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов изказа признателност към командирите за полаганите грижи към военния спорт. Той благодари на спортистите за тяхната отдаденост и отговорност при подготовката за предстоящата световна надпревара.

На церемонията присъстваха още заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, аташето по отбраната на Китайската народна република старши полковник Лю Вейдон, висши военни и др.

От името на военните спортисти майор Илия Куцаров изказа благодарност за осигурената подготовка и възможност за участие в спортната надпревара в Китай с думите: „Ние ще дадем всичко от себе си и ще представим достойно Българската армия“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във