Параграф22 Daily

§22 Новини

Изпълнителният директор на ЕВРОПОЛ поздравява служителите на ГД „Борба с организираната престъпност“

Във видеобръщение изпълнителният директор на ЕВРОПОЛ Катрин Де Бол честити 30-годишния юбилей на главната дирекция и оценява високо приноса на служителите в проведените международни операции:

"Уважаеми колеги от Главна дирекция за борба с организираната престъпност в България!

Бих искала да Ви поздравя за Вашата усърдна работа в противодействието на организираната престъпност през последните 30 години. ЕВРОПОЛ и ГДБОП координират своите действия на оперативно и стратегическо ниво. Често успяваме да неутрализираме престъпни мрежи, работещи в различни области, включително кибер престъпления, трафик на наркотици, трафик на хора, „каналджийство“, измами с документи и фалшифициране на евро. Бих искала да назова две успешни операции, за да илюстрирам нашето отлично сътрудничество. Миналия месец разбихте две нелегални печатници за фалшифициране на валута и документи за самоличност. По време на операциите конфискувахте фалшиви евро и долари за общата сума от около 800 000 евро. Ако не бяха вашите действия, огромно сума фалшиво евро биха могли да влязат в обръщение, нанасяйки финансови щети на много граждани в ЕС.

Вие участвате много активно в борбата срещу трафика на хора и имате активна роля в общите дни за действие, планирани в рамките на EMPACT срещу трудовата експлоатация в сектора на селското стопанство. Благодарение на тези целенасочени действия, властите успяха да идентифицират 180 потенциални жертви на трудова експлоатация.

За мен е чест да Ви поздравя с Вашия 30-ти юбилей и очаквам с нетърпение да продължим международното ни сътрудничество".

Катрин Де Бол

Facebook logo
Бъдете с нас и във