Параграф22 Daily

§22 Новини

Извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане

Днес се състоя извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, председателствано от заместник-министър председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Комисията прие  решение, с което ще бъде предложено на Министерски съвет да одобри 13 922 400 лв. от резерва на държавния бюджет за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията през последните месеци. Средствата са предназначени предимно за възстановяване на извършените разходи за разчистване на пътната инфраструктура, изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита, съобщиха от МВР.

Сред одобрените разходи са и няколко проекта за изпълнението на действия срещу активизирането на свлачищни процеси:

- За укрепването на свлачищен участък до жилищни блокове № 20 и № 21 в кв. "Веселчане" в Кърджали са предложени за одобрение 413 560 лв.;
- 914 000 лв. са утвърдени за укрепване на свлачище на път PDV1015 (ІІ-86 Пловдив - Асеновград) - Асеновград - кв.Горни Воден - манастир "Св. Кирик и Юлита" при км 1625+80;
-  890 000 лв. - за изграждане на нов водоем "Средна зона" с обем 500 куб.м, гр. Оряхово поради опасност от разрушаване на водоем от активизирало се свлачище.

Значителна част от средствата са предназначени и за възстановяване на водоснабдителните системи и съоръжения в областите: Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във