Параграф22 Daily

§22 Новини

Извънредно заседание на Съвета за социално партньорство в МВР

Заседанието се проведе под председателството на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, който каза, че разчита на комуникацията със синдикатите. Вие сте пряката връзка със служителите. Чрез Вас получаваме сигнали и информация, които имат ролята на коректив за действията на ръководителите на структури. Познавам системата и мога обективно да преценя всички пречки и трудности, които възникват при изпълнение на служебните задължения", подчерта министър Терзийски.

Той информира участниците за предвидените в Пакета от нови социално икономически мерки на правителството за 2020 година средства за МВР. Основна тема бяха и договорените на политическо и професионално ниво предложения за промени в ЗМВР, които ще решат отдавна поставяния проблем с извънредния труд на служителите с ненормирано работно време.

Предвидено е той да се заплаща, независимо от това дали е полаган през седмицата или в почивни дни. Планира се промяната да влезе в сила от 1 януари 2021 г. Паралелно с това, ръководството на МВР подчерта, че необходимостта, полагането и отчитането на извънреден труд ще подлежат на стриктен контрол.

В заседанието участваха зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, ръководители на дирекции на министерството, лидери на синдикалните организации в МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във