Параграф22 Daily

§22 Новини

Извършител на грабеж на голяма сума пари остава в ареста

Съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишния А.Х. Мъжът е привлечен като обвиняем за грабеж на сума пари, извършен след употреба на сила и заплаха  – престъпление по НК.

През нощта на 24 юни тази година, обвиняемият влязъл в дома на възрастна жена в с. Генерал Киселово, като блъснал вратата и успял да я отвори. Той знаел, че 67-годишната обитателка на дома разполага с голяма сума пари, и решил да ги открадне.

Собственичката на имота обаче била будна. А.Х. я блъснал, съборил я на земята като натискал ръцете и устата й за да не вика. Поискал от нея да му предаде всичките си пари. Потърпевшата не могла да се защити или да реагира. Обвиняемият грабнал чантата й и избягал. По горещите следи на престъплението, само няколко часа по-късно А.Х. бил задържан в София. В него е намерена и част от ограбената сума. По-късно още от парите били възстановени.

Под надзора на Районна прокуратура – Варна работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. А.Х. първоначално бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. А към настоящия момент му е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във