Параграф22 Daily

§22 Новини

Извършител на телефонни измами от затвора задържан при операция на полицията

При проведена операция от служители на отдел „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” при ГД “Криминална полиция” в момент на осъществяване на телефонна измама от килията си е задържан лишен от свобода. В хода на операцията на 9 ноември криминалистите засекли 47- годишния С.П. от Република Сърбия, който изтърпявал наказание "лишаване от свобода" в затвора в София.

При проведените действия по разследването у мъжа и в килията, която обитава, са открити мобилни телефони и СИМ карти, чрез които е осъществявал телефонните обаждания. по първоначални данни той набирал номерата на адвокати и в зависимост от местожителството им се представял като ръководен служител на областна дирекция или районно управление на МВР. В телефония разговора С.П. им обяснявал, че в съответното полицейско поделение е задържано лице, което съгласно разпоредбите на НПК  има право на адвокатска защита. След като жертвата му се съгласявал да се яви в полицията, С.П. продължавал сценария - задържаният искал да се обади на близките си и адвокатът следвало да закупи и да му продиктува номера на ваучера за предплатени СИМ карти.

Срещу С.П. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 211 от НК в Софийска Районна прокуратура. Работа по случая продължава.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във