Параграф22 Daily

§22 Новини

Жандармерия и полиция пазят министрите от народната "любов" дори пред БНТ

S 250 d59e90af 2856 4848 832c f64bb21bef19

Видеа, разпространени в социалните мрежи снощи, показват как органите на реда разблъскват грубо протестиращи, за да изведат министър Костадин Ангелов от сградата на БНТ, след участието му в предаването “Панорама”.

На 79-тата вечер от протеста срещу властта демонстранти тръгнаха към сградата на националната телевизия, където гост беше министърът на здравеопазването. Недоволни граждани го чакаха пред всички входове на държавната медия.

В 23:00 часа Ангелов излезе с автомобил от сградата, а полицаите грубо изтласкаха протестиращите. С това си спечелиха и гнева им. След като излезе служебната кола на министъра от един от страничните входове, демонстрантите се опитаха да попречат на автомобила да поеме по пътя, но органите на реда ги възпрепятстваха. На кадри се вижда как униформените грубо изблъскват и един велосипедист, дърпат и бутат демонстранти, сред тях и жени. Полицейското присъствие остана засилено и след случката. В края на вечерта протестиращите блокираха за кратко движението за автомобили през „Орлов мост”.

В самото си гостуване в “Панорама” по БНТ проф. Костадин Ангелов заяви, че правителството “категорично не е изпуснало положението” с коронавируса и не готви ново затваряне на страната дори и при повишаване на броя на заразените. “Категорично не се готви ново затваряне”, каза министърът. “Това са слухове не мога да разбера в коя глава се раждат”.

По думите му коронавирусът “се използва като набухвател” на масово недоволство. Според Ангелов сегашните мерки срещу заразата работят и болниците ще издържат на нов пик през есента и зимата, но хората в системата на здравеопазването “са изморени, огорчени някои от тях от отношението на обществото към тях”. Той се оплака и че всеки ден му се налага да опровергава слухове и фалшиви новини, свързани с пандемията – например, че България ще купи руска ваксина за Covid-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във