Параграф22 Daily

§22 Новини

Жандармерия охранява превозвачите на бюлетини за изборите

Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен вот от София към населените места в страната. „Днес за трети пореден ден съпровождаме и охраняваме моторните превозни средства, които транспортират изборните книжа и бюлетини към областните центрове на територията на страна”, сочи зам.- директорът на Дирекция „Жандармерия” Петър Антиев. Бюлетините тръгват от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен, съобщи той.

Днес властта ще транспортира по маршрутите Перник-Кюстендил, Враца-Монтана-Видин, до Стара Загора и до Смолян. Ангажиментът на дирекция „Жандармерия” е охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа.

Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. "Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони в София, Пловдив и Варна става дума за 1 858 100 броя, за кметове на кметства - 1 598 500 бюлетини", обясни Александър Андреев от Централната избирателна комисия.

Крайният срок за доставяне на всички изборни книжа в страната е 24 октомври На 17 октомври пък бяха изпратени първите изборни книжа до пет областни града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във