Параграф22 Daily

§22 Новини

Жандармеристи в учение за действия при охрана на масови мероприятия

Служители от Дирекция „Жандармерия“ – София и Зоналното жандармерийско управление в Пловдив при Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” участваха в съвместно учение със стажант-жандармеристи в Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик.

С бъдещите жандармеристи от структурите в цялата страна беше проведено практическо занятие, свързано с тактическите действия на полицейските служители при охрана на масови и спортни мероприятия, задържане на лица, охрана на стратегически обекти и дипломатически представителства, опазване на обществения ред при различни ситуации от ежедневната работа.

В рамките на три дни опитните служители от Дирекция „Жандармерия“ в София и Зоналното жандармерийско управление в Пловдив проведоха множество практически тренировки с обучаемите, поставяха ги в ситуации, близки до реалните, с използване на оборудване и техника. По този начин „новобранците” получиха безценни съвети и напътствия от колеги си. Нагледно бяха демонстрирани начините за използване на полицейското оборудване, защитата на личната неприкосновеност и адекватното поведение по време на екипна работа. По време на обучението беше поставен акцент и върху огромната отговорност, която всеки служител носи за опазването на своя живот, този на колеги си и на гражданите.

Провеждането на практически занятия са от изключителна важност за формирането на знания и опит у младите полицаи и за изграждането им като професионалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във