Параграф22 Daily

§22 Новини

Жена, обвинена за държане на кокаин с цел разпространение, остава в ареста

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1, вр. с чл. 26 от НК – незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

То е започнало на септември 2020 г. след постъпила информация в ОД на МВР гр. Благоевград за това, че Ю.Г. придобила неустановено количество наркотични вещества с намерение да ги разпространява. Своевременно са били предприети действия по издирване на жената. Тя е била установена от служители на полицията при паркиране на управлявания от нея лек автомобил Мерцедес.

Под ръководството на дежурния прокурор на Окръжна прокуратура - Благоевград са започнали незабавни действия по разследването. Било е извършено претърсване на превозното средство. В кората на предната лява врата на колата е бил намерен и иззет бледокафяв хартиен плик. В него е имало бяла буца с бруто тегло 219,3 грама. Веществото е било тествано с полеви наркотест, който е реагирал положително на кокаин.

Претърсени са били двете жилища на Ю.Г. В едното са били открити и иззети 20,7 грама бяло прахообразно вещество, за което е било установено, че е кокаин, три броя електронни везни със следи от същия наркотик, голям брой найлонови пликчета и сумата от 3330 лева. Общото тегло на намерената и иззета дрога е около 240 грама, на стойност 19 200 лв.

Четиридесет и шест годишната Ю.Г. е била привлечена в качеството на обвиняема. Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея, което е било уважено.

За престъплението, в което Ю.Г. е обвинена, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди лева до двадесет хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във