Параграф22 Daily

§22 Новини

Жена осъди фирма за бързи кредити, връща си 5000 лв. незаконна лихва

Пазарджиклийка осъди фирма за бързи кредити да върне над 5 хил. лева лихви. Мария Иванова прибегнала до услугите на компанията през лятото на 2010 г. Имала спешна нужда от сумата от 3 хиляди лева и се поинтересувала в един офис при какви условия може да я получи. Попълнила бланка, в която записала, че иска 3 хиляди лева, които да върне за срок от 3 г. с месечни вноски в размер на 246 лв.

Няколко дни по-късно й се обадили, че е одобрена, и Иванова се явила във фирмата, за да подпише договора. Когато разгърнала страниците му обаче, останала втрещена, защото там било записано, че годишният лихвен процент е в размер на 91,44 и така общата сума, която трябвало да връща, стигала над 9 хиляди лева, пише "Марица".

Иванова заявила, че няма да подпише при такива условия, но от фирмата обяснили, че чрез попълнената преди това бланка тя де факто е парафирала контракта. Така опряна до стената, пазарджиклийката по принуда изплатила над 6 хиляди лева лихви на фирмата за бързи кредити. Когато изчистила борча обаче, хванала адвокат и завела дело за неоснователно обогатяване срещу фирмата. Вчера състав на Районния съд в Пазарджик уважи иска на Иванова и осъди фирмата за бързи кредити да възстанови сумата от 5346 лева

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във