Параграф22 Daily

§22 Новини

Жена се самозапали пред президентството в София

Жена се е самозапалила само преди минути до шадравана пред президентството в София!  Новината съобщи в реално време читател на БЛИЦ, който е видял с очите си шокиращия инцидент. Състоянието й е много тежко, като по първоначална информация нейното лице е неразпознаваемо. На място веднага е пристигнала линейка. Медиците са натоварили жената и са я откарали към "Пирогов". На паважа все още има следи от запалителната течност, с която жертвата на самоубийствения опит се е обляла.

По-късно стана ясно, че това е 38-годишната Лидия Петрова от София и е от Нови Искър, научи пък "Хоризонт". "От свои източници в полицията научихме още, че жената няма криминални регистрации", казаха още от радиото. За момента не е ясно какво работи потърпевшата и какви са били нейните мотиви.

Най-бързо в трагичния инцидент са реагирали служителите от НСО, които са загасили горящата жена и са извикали пожарна и линейка. До тяхното пристигане обгорената жена е останала да лежи известно време на паветата до фонтана пред сградата на президентската институция. Втора линейка също идва на мястото на инцидента. Там е и шефът на столичното звено за охрана, както и три полицейски коли. По-късно стана ясно, че жената е останала жива, като пристигналият минути след инцидента екип на Бърза помощ я е откарал в реанимацията. Все още няма информация за самоличността й.

"Жената изскочи, падна на земята и взе да рита с краката, разказа пред Блиц очевидец, представил се като Михаил Станимиров Христов. Пламна като факла. Виждах само краката, допълни очевидецът. И аз съм на това дередже, обясни той. И разказа, че на негово име, докато бил в чужбина, мошеници открили фирма. Сърцето ми спира, тръпки ме побиват", довърши разказа си пенсионерът.

Неназовани очевидци разказаха пък пред БНР,  че жената е слязла от кола, стигнала е до фонтана пред президентството и се е самозапалила.

На мястото на инцидента има доста улики - кибритче, червена капачка, парче от якето на живата факла, както и зелено платнено одеяло, с което също са гасили жената.Според Алфа Тв, кибритчето е било рекламно на ГЕРБ.

Очаквайте подробности.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във