Параграф22 Daily

§22 Новини

Жена, шофирала с 3,55 промила алкохол в кръвта е осъдена по бързо производство

Съдът одобри постигнато по бързо производство споразумение на Районна прокуратура-Горна Оряховица и осъди 40-годишна жена на шест месеца лишаване от свобода за управление на автомобил след употреба на алкохол – престъпление по чл. 343 Б ал.1 от НК. На основание чл.66 от НК изпълнението е отложено с изпитателен срок от три години. На жената е наложено и наказание лишаване на право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

Надежда Н. е призната за виновна за това, че на 15.02.2016 г. около 16.10 ч. в гр. Г.Оряховица, ул. “Ю.Гагарин”  управлявала лек автомобил „Нисан”, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – в случая 3.55  промила, установено по надлежния ред с техническо средство - Дрегер. Деянието е извършено виновно при форма на вина пряк умисъл и с деянието не се причинени имуществени вреди.

Жената шофирала с рекордно количество алкохол е установена, след получен сигнал в полицията за пътен инцидент с катастрофирал на улицата автомобил без пострадали.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във