Параграф22 Daily

§22 Новини

Жена завари крадец в дома си и го "арестува"

И най-нахалният си е много прост! Върху този кавър на Шекспир би трябвало да си мисли през следващите няколко седмици (поне) един... пишман апаш, меко казано. Според информация, разпространена днес (15 октомври) от пресцентъра на МВР, 31-годишен мъж е задържан от собственичката на жилище, в което той е проникнал с цел обир.

Случката се е разиграла вчера в Димитровград. Около 12 часа по обед, 40-годишна жена (в прессъобщението на вътрешното министерство не са споменати дори инициалите й) се прибрала, отключила входната си врата и... установила, че в жилището й има някой.

Вместо да се развика и да вдигне олелия до небесата, жената хладнокръвно затворила врата, тихо врътнала ключа наопаки и "арестувала" неканения си гост. После набрала тел. 112 и съобщила за инцидента.

Пристигналите на място полицейски екипи са задължали наглеца, но... навън: след като той тръгнал на бяга, но е скочил от балкона накриво и там си е останал. Окуцял заради счупен крак, де...

В хода на процесуално-следствените действия е установено, че апашът е от Пазарджик, в лекия си автомобил „Фолксваген“ е "съхранявал" три шперца за секретни брави, накити от жълт метал (явно трофеи от предишни похождения) и три мобилни телефона, а в жилището на храбрата димитровградчанка е влязъл с четвърти шперц. На заподозрения е оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във