Параграф22 Daily

§22 Новини

Жената, чиято гърда бе премахната погрешка, осъди болница в Русе

Удовлетворена съм от решението и се чувствам обнадеждена за бъдещето. Това каза пред Нова телевизия Милица Аргилова, след като осъди Университетската болница "Канев" в Русе да й плати 50 000 лева заради лекарска грешка. 29-годишна жена сподели, че приема решението на Окръжния съд в дунавския град за  обективно и справедливо. Заради отстранената й млечна жлеза жената бе в депресия. Съдът е приел, че лекарите са допуснали съществени пропуски и са взели прибързано решение за операцията. Вярвам и се надявам истината да продължи да побеждава, заяви Милица.

Тя живее в Англия. Адвокатът й заяви, че решението на Русенския окръжен съд е обективно, но очаква казусът да се разглежда и на по-горни инстанции. От болницата отказват коментар. Решението може да се обжалва.

Няма по-прекрасно нещо за един адвокат да се бори за справедлива кауза, каза защитникът на Милица - Анатолий Казаков. „Постановен е един съдебен акт, който е законосъобразен, обоснован и правилен. Той се базира на безспорни факти и на доказателства, включително на експертиза от професори, лекари. Слава Богу, че съдът в България функционира и едно съдебно решение може да направи повече за обществото, отколкото много политици“, коментира той.

Обяснявам си големият интерес с това, че малкият човек се изправя срещу пропуските на една система, защото, когато един пациент поради своите своите нужни опре до нея, трябва да бъде гарантирано неговото право, че максимално добре ще бъде лекуван и че ще му бъде дадено право на избор“, заяви адвокатът.  „В здравната система се дава предимство на това за всеки случай да се презастраховат или дори да отстраняват органи, за да са сигурни, че няма да има някакви последици, а не на органосъхраняващата хирургия“, добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във