Параграф22 Daily

§22 Новини

Женен даскал по музика от Благоевград любел палава ученичка, хванаха ги

От дни мрежата ври и кипи, след като бял свят видяха интимни снимки, на които е видно как учител по музика от ПМГ Благоевград се целува "уста в уста" с ученичка от 12-ти клас. Фотосите са запечатали доста интимни моменти между учителя и ученичката, пише struma.com.

Преди дни в групи във Фейсбук бяха пуснати скандалните снимки, които изядоха главата на учителя Велизар Балевски, макар че някои твърдят, че снимките са правени отдавна. Защо чак сега така агресивно се пуснаха в мрежата остава загадка. Снимките се разпространявали апокрифно между децата, възпитаници на гимназията, както и между учителите. Заради тях преди 10 дни Балевски е бил принуден да напусне Математическа гимназия, уличен в аферата с ученичка. Учителят е преподавал музика и в Езикова гимназия, откъдето също е изгонен с прекратяване на договора му. " Любов е", коментираха запознати със скандалната случка, ученичката била полудяла по преподавателя, както и той. Балевски е женен с дете.

След като снимките стигнали до директора на ПМГ Николай Каращранов, той извикал учителя и му казал, че трябва да се разделят, заради негово непристойно поведение. Първоначално Балевски отричал, но като видял снимките, незабавно се подписал под разваления трудов договор. Същото направил и в Езикова гимназия.

Срамът е голям. Ученичката от около 10 дни не се е явявала в училище, идват Великденски празници и след това още около 20- тина дни остават на абитуриентите до завършването им, така че е твърде възможно момичето повече да не се яви в училище, коментират преподаватели от двете училища, потресени от случилото се. "Жалко е, това което се случи. Балевски беше добър преподавател, свиреше на няколко инструмента, успяваше да мотивира учениците, направи момичешки хор, който се представяше блестящо, как така се е подвел, недоумяваме". коментираха учители.

Трудно говорят и от инспектората по образованието за този случай. Лаконичният коментар беше: " Учителят вече не е учител, заради това си поведение".

Facebook logo
Бъдете с нас и във