Параграф22 Weekly

§22 Новини

Жерар Депардьо глобен 4 000 евро за каране с 1.8 промила

Световно известният френски актьор Жерар Депардьо е осъден да заплати глоба от 4000 евро за управление на мотопед в нетрезво състояние, съобщава руската информационна агенция ИТАР-ТАСС. При обявяване на осъдителната присъда актьорът не е присъствал в залата на магистратурата заради делово пътуване до Китай. Неговият адвокат обаче е посочил пред медиите, че Жерар Депардьо няма да обжалва повече и ще плати всичко - до последния евроцент.


На първа инстанция, през юни 2013 г., актьорът е получил аналогична осъдителна присъда, но тогава освен глоба първоинстанционият съд му е наложил и наказание "лишаване от правото да управлява моторно возило" за срок от 6 месеца.


На втора инстанция, въззивният съд се е въздържал да постанови лишаване от права, защото Жерар Депардьо успял бързо да замени френската си шофьорска книжка с белгийска, а френските магистрати не могат да го лишат от права по белгийски документ.


"Господин Депардьо вече живее постоянно в Белгия и почти една година няма френска шофьорска книжка", добавил адвокатът.


В края на ноември 2012 г. артистът е бил задържан от полицията след като паднал със своя скутер на одно от парижките кръстовища. При проверка за алкохол полицията констатирала в кръвта на актьора 1,8 промила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във