Параграф22 Daily

§22 Новини

Жителите на столичния квартал "Кръстова вада" на протест срещу лошата инфраструктура

Граждани от кв. „Кръстова вада“ протестираха, блокирайки движението по бул. „Черни връх“ при кръстовището с ул. „Асен Йорданов“. Протестът е срещу бездействието на СО за подобряване инфраструктурата на квартала.Хванали се на хоро жители на столичния квартал "Кръстова вада - Запад" затвориха за кратко движението по булевард "Черни връх", недоволни от лошата инфраструктура в квартала. Те настояват да бъдат изградени улици, канализация, както и детски площадки в квартала.Те посочват, че нямат дори детска градина и училище в "Кръстова вада" и се налага сами да асфалтират улиците пред домовете си.

Жителите на квартал "Кръстова вада – Запад“ обявиха, че това е първият протест. "Нямаме улици. Всеки идва и си взима местата, загражда си пътя и ти казва - "Отиди в общината и се оправяй, а общината въобще не реагира по никакъв начин" - коментират протестиращи граждани.

Генчо Велев, който е сред организаторите на протеста, заяви, че хората ще излязат на протест, защото инфраструктурата е в ужасяващо състояние, съобщава Радио София. Протестиращите, настояват да се отпуснат средства от Столична община за цялостно регулиране и оправяне на основни улици в квартала. По думите на Велев трябва да се направи нещо за канализацията в квартала, защото такава според него няма. Исканията им са да се прекрати даването на разрешение за ново строителство, да се контролира спазването на установените за квартала параметри за строителство. Необходимостта от детска градина и училище също е голяма, защото много млади хора са се заселили в този квартал, допълва още той.

"Трябват повече финансови средства", казва кметът на район "Триадица" Димитър Божилов: "Без тези средства ние сме с вързани ръце. Нито може да се проектира, нито може да се изгражда. Това са неща, които ние многократно сме изнасяли на вниманието и на Общинския съвет, и на Столична община. Искали сме и децентрализация на бюджетните средства, така че ние да имаме пари, с които да отговорим на исканията на хората. Изключително неприятно е хората да отидат при човек, да поискат съдействие и той да им каже - Ами, не мога, защото нямам пари".

Facebook logo
Бъдете с нас и във