Параграф22 Weekly

§22 Новини

Живея само със заплатата си, друго не е доказано

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че живее само с депутатската си заплата и вписанато в имуществената му декларация е вярно до доказване на противното, съобщи той в ТВ ефир. Така депутатът отговори на бившия шеф на митниците Ваньо Танов, че на фирми, свързани с него, са възстановявани огромни суми ДДС - над 1,5 млн. лева, по време на Тройната коалиция.


"Нямам информация да има такава разработка - първо. Второ, нямам фирми. Трето, опазил ме Бог да имам фирми с поставени лица.Депутатът подчерта, че много отдавна е записал всичко, което има, в имуществената си декларация.


На коментар на водещата, че в днешно време с просто око се вижда, че често написаното в тези декларадии не отговаря на реалния живот, Йордан Цонев отговори: "До доказване на противното е вярно".


Той изтъкна още, че над 20 години откакто е в политика, какво ли не е било изписано за него, но дори не е бил обект на нито едно разследване. Затова и не очаквал да има разработка по обвиненията, които му отправи Танов.


"Ако имаше такава разработка, тя щеше да стигне до правораздавателната система, най-малкото ГЕРБ управлява 4 години и едва ли щеше да ме пожали, като се има предвид какви са изказванията ми към лидера и към Цветанов", добави председателят на Комисията по бюджет и финанси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във