Параграф22 Weekly

§22 Новини

Живи са спомените от студията „МВР pictures”

Питах се дали не са пребили някой невинен в дома му - не. Все още са живите спомените от дейността на студията "МВР pictures", каза министърът на отбраната Ангел Найденов при дебатите по вота на недоверие на Министерския съвет за провала на правителството в сигурността и обществен ред.


"Доста се чудих защо е избрана точно тази тема и защо сигурността от гледна точка на обществения ред и вътрешната сигурност. Продължавам да се питам кое е това толкова сериозно събитие, което е накарало ПГ на ГЕРБ да внесе вот на недоверие за състоянието на сектор "Сигурност". Питах се дали няма нещо фрапиращо например за подслушванията при нашето управление - не, няма", заяви министър Найденов.


"Партията, която харчеше десетки милиони и слушаше хиляди, превръщайки службите в гигантско ухо, да повдига темата, звучи абсурдно. Ако прибавим, че МВР беше използвано като инструмент да се отнема бизнес, абсурдът е още по-видим. Тези, които така се бяха вманиачили по темата, че се слушаха помежду си, да повдигат темата е трудно разбираемо", посочи той.


"Питах се дали няма драстично увеличение на битовата престъпност. И тук отговорът е - не", каза Ангел Найденов.


"Обяснението е компенсаторна реакция, опит вече осъзнатият провал в областта, в която си се опитал да убедиш всички, че си най-можещият и знаещият, да омаловажиш този провал, като кажеш, че и други не се справят. Това е граничещо с поведението на онзи, дето непрекъснато настъпва мотиката", заяви министърът. "Да не би да са създадени по-добри убежища, да не би администрацията да е била по-подготвена или обществото - информирано? Не" , каза Найденов.


"Защо не виждаме отбраната като част от анализа в сектор "Сигурност"? При авиационни средства, използвани като таксита, при слепи и глухи военни кораби, при униформи втора ръка как ще повдигаш темата", попита той.


"Вотът е не просто неуместен, той е несъстоятелен, издава повърхностно отношение към тази проблематика, говори за несериозен подход по темата за сигурността и с основание би бил отхвърлен" , подчерта Ангел Найденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във