Параграф22 Daily

§22 Новини

Журналист от Казанлък с обвинение заради репортажи за наводненията

Прокуратурата в Казанлък предстои да повдигне обвинение на журналиста от местната медия "Пресс ТВ" Георги Манев заради това, че е всявал паника, като е излъчил репортажи за наводненията в западната част на града на 1-ви февруари, съобщава БНР.

Преди два месеца журналистът съобщава, че наводнението в Казанлък е заради скъсана колекторна тръба за отпадни води. Журналистът информира своята публика, че община Казанлък няма коментар по случая.

Преди няколко дни Георги Манев е призован за разпит точно за репортажите си покрай наводненията от началото на февруари. А в петък официално ще бъде обвинен по чл. 326 от Наказателния кодекс". Този текст от закона предвижда до две години затвор за този, който предава неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога.

Изпълнителният директор на телевизията беше предупреден от полицията с протокол, че медиите не трябва да пишат и да говорят за служители в общинската администрация, да не ги уличават. "Не бяхме доживявали в 22-годишната история на нашите медии да бъдем извикани от полиция и да ни се казва да спрем да говорим", съобщи в предаването "Преди всички" Васил Самарски - собственик на медийната група "Вис виталис" и областен ръководител на БСП.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във