Параграф22 Weekly

§22 Новини

Какаиновите крале се припознават в политиката май

"Бойко Борисов ще свърши като Брендо", заяви в Благоевград председателят на "България без цензура" Николай Бареков. "Разследването по аферата Кокаинови крале вече е достигнала до Борисов. Информацията ми за това не е от България. Борисов ще бъде разследван не от българските, а от западните служби", обясни лидерът на ББЦ.


"Борисов настоява за предсрочни парламентарни избори веднага, но това е невъзможно, дори Конституцията не го разрешава, коментира Николай Бареков. Причината за неговото истерично държание през последните дни е, че той иска на всяка цена да се върне отново във властта и да замете своите следи, но няма да му се размине", категоричен е Бареков.


Според него трябва да се извърши промяна в Закона за политическите партии, тъй като лошо направените текстове доведоха до абсурда с фалшивите подписи в документите за регистрация в ЦИК.


Николай Бареков подчерта, че в списъците на ПП "България без цензура" не фигурират подписи на граждани, които да са използвани неправомерно. Оказва се че има такива имена в списъците на техните партньори ВМРО. "Най-интересното е, че имената на нашите хора започнаха да попадат в списъците на другите партии, като това се случва на изключително високо ниво и на високи постове на наши членове", каза Бареков. Той посочи за факта, че почти цялото ръководство на партията във Варна се е намира в списъците на Меглена Кунева и Реформаторския блок.


По думите му тези хора са били в тази партия преди известно време, но те отдавана са в "България без цензура" и заемат ръководни длъжности. Той посочи Галя Димитрова, която е представител на партията в Районна избирателна комисия. Георги Ковачев е шеф на предизборния щаб във Варна, като се оказва, че той се е "подписал" за Реформаторския блок. Ангел Великов е председател на район "Младост" във Варна, като се оказва, че той също се е подписал. "Куриозът е, че лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев е намерил своят подпис в листите на "Синьо единство", оказва се че той е подкрепил Надежда Михайлова, което е пълен абсурд. "Не мисля, че това е зломислено и зложелателно, а проста някои от партиите нямат достатъчен капацитет и ресурс.


Според Бареков трябва да се намали броят на политическите партии или да се намалят подписите, изисквани за регистрация в ЦИК.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във