Параграф22 Daily

§22 Новини

Какво постигна полицията при спецоперацията си във Варненска област?

Полицейска операция е била проведена от служители на ОДМВР-Варна, под наблюдението на прокуратурата. Задържан е варненец, в чийто автомобил са открити около 70 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол. При последвали процесуално–следствени действия от частен имот в с. Невша криминалистите са иззели още 150 кг и 15 бали ненарязани листа, две машини за рязане и електронна везна. Според експерти стойността на общо иззетото количество контрабанден тютюн възлиза на около 160 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. На мъжа е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Петима мъъже на възраст 28, 27, 21 и двамина на 19 г., всичките от Дългопол, са задържани за държане на значителни количества наркотични вещества. При проверени 13 адреса на територията на областта са иззети общо 1522,82 г марихуана, 556,72 г метамфетамин, 99 таблетки екстази, множество мобилни телефони, електронни везни и голяма сума пари.

След изтичане на 24- часовите мерки за задържане, с прокурорско постановление, на петимата са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал.1 от НК и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. За аналогично престъпление в полицейския арест е задържан и 36-годишен жител на с. Червенци, с криминалистически регистрации в полицията и осъждан.  В жилището му и у него са открити общо 3476 г суха тревиста маса – марихуана, 43 пакетчета със семена, електронна везна и мелнички.

По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължават под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във