Параграф22 Daily

§22 Новини

Калина Илиева, избрана за съдия-докладчик по делото за несъстоятелността на КТБ, си направи отвод

Съдия Калина Илиева, която в понеделник беше избрана чрез системата за случайно разпределение на дела за съдия-докладчик по дело за обявяване в несъстоятелност на КТБ си направи отвод днес. Това съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд.

Съобщението за избирането на съдия Илиева бе съпроводено с подчертаване на факта в някои медии, че тя е командирована от Софийски районен съд, поради което би могло да се накърни безпристрастното разглеждане на делото. С оглед избягване на такива съмнения, съдия Илиева си направи отвод. Отново чрез системата за случайно разпределение, делото бе разпределено на съдия Иво Дачев.

Извършена бе и вътрешна проверка защо номерът на делото не присъства в системата на СГС, която показа, че е възникнал технически проблем с интернет връзката. Номерът на делото е генериран, но заради срив в системата не е получен. Проблемът е отстранен в ранния следобед днес и номерът на делото вече присъства в системата.

От СГС припомнят че, синдиците в КТБ трябва да бъдат назначени от Фонда за гарантиране на влоговете, а не от съдията по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във