Параграф22 Daily

§22 Новини

Камари дрехи-менте задържаха митничарите на Лесово

Недекларирани стоки и текстилни изделия, имитиращи известни търговски марки, са задържали служителите от мобилни митнически групи на МП Лесово.При проверка на български камион, пътуващ от Турция през България за Румъния, са открити внушително количество стоки, имитиращи известни търговски марки. Задържани са 235 комплекта детски анцузи „Мики Маус", 400 комплекта пижами „Мики Маус", 190 комплекта анцузи „Найк" и 4 680 чифта чорапи „Адидас".

При проверка на български камион, пътуващ с ТИР-карнет от Турция през България за Украйна, мобилната митническа група на МП Лесово е открила и задържала 600 детски комплекта с принтове и надписи, имитиращи анимационните герои на Disney.

В украински микробус, пътуващ от Турция през България за Украйна, служителите от мобилна митническа група на МП Малко Търново са открили недекларирани 600 чифта панталони и пижами. В превозното средство са намерени и цигари и тютюн за пушене без акцизен бандерол.

В български бус, пътуващ от Гърция за България, служителите от мобилна митническа група в района на ГКПП Маказа е задържала 360 чифта спортни обувки, имитиращи марките Адидас, Найк и Рийбок.

По случаите са съставени актове.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във