Параграф22 Daily

СДВР предупреждава:

Камери по столични булеварди засичат любителите на високи скорости

Столичният булевард "Фритьоф Нансен" е под денонощен видеоконтрол, оповестиха от "Пътна полиция" - СДВР. 24 часов контрол на скоростта по булеварда осъществява "Пътна полиция" с помощта на камера, разположена на булеварда.

Подобни камери има и на други булеварди в София. До момента в столицата са заснети двама водачи, шофирали със скорост 164 километра в час, съобщи комисар Радослав Начев, заместник-началник на "Пътна полиция" в СДВР. Случаите са от "Цариградско шосе" и от "Ботевградско шосе".

На печално известния бул. "Черни връх" пък са били засечени 134 км/час, при ограничение 50 км/час. Скоростта е засечена няколко дни след старта на наредбата, разпоредена на 12 август от вътрешния министър Иван Демерджиев за засилен контрол на безопасността на движението.

Според комисар Радослав Начев контролът върху безопасността на движението ще се осъществява от "Охранителна полиция" и териториалните звена, като ангажимент имат и колегите им от "Криминална полиция". "За установените нарушения тепърва ще се търсят водачите, шофирали съответните автомобили. Глобите предвидени за превишаване на скоростта са 3 месеца лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, глоба от 700 лв. до превишение на скоростта от 50 км над ограничението, като за всеки следващи 5 км глобата е 50 лв.", разясни Начев.

Така шофьорът, карал със 164 км/ч на "Ботевградско шосе", ще има глоба от 1250 лв. и 3 месеца лишаване от право на управление.

Между 12 и 18 август служителите на СДВР са заснели 9211 превишения на скоростните режими. Издадените заповеди за принудителни административни мерки за отнемане на свидетелства за управление и свидетелства за регистрация на МПС са 156. Общо установените нарушения за тази седмица по Закона за движение по пътищата са 2614. Отнетите свидетелства са 88, отнетите регистрационни табели са 52. Общо са извършени проверки за употреба на алкохол и упойващи вещества - 1191 , като са съставени актове за употреба на алкохол на 25 водачи, а на 12 други за управление на МПС след употребата на наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във