Параграф22 Daily

§22 Новини

Каналджиите с нова тактика на турско-българската граница

Граничарите на ГКПП-Капитан Андреево са разкрили нов подход при незаконното превеждане през границата. От пресцентъра на МВР разясняват схемата. Каналджиите използвали момента, когато на граничния пункт има вече един проверен автобус, който се предвижва напред, за да започне проверката на следващия автобус. Пътниците и от двете превозни средства в това време минавали паспортна проверка на граничните гишета.

По тази схема на 12 май двама турци опитали да вкарат у нас 10 иракчани и сирийци. Информацията за случая се разпространява днес от пресцентъра на вътрешното министерство.

Към 19.30 часа на пункта пристигнал за влизане в страната автобус на турска фирма. Шофьорът му бил 55-годишен турчин. Заедно с редовните пътници в автобуса били качени и 10-те чужденци. Целта била незаконно да бъдат преведени на българска територия. Когато пътниците слезли за паспортна проверка, 42-годишен пасажер раздал на нередовните 4 испански, 5 финландски и 1 турски документи за самоличност. Той има казал да заобиколят граничния контрол и да се качат в предния автобус на друга турска фирма, който вече е проверен.

Измамата била разкрита от граничарите. Двамата турци и десетте нелегални имигранти са задържани. Установено е, че дадените им паспорти са фалшиви.

По случая е образувано бързо производство. То е завършило с осъдителна присъда на двамата каналджии, става ясно още от съобщението на полицията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във