Параграф22 Daily

§22 Новини

Кандидат-депутат от ББЦ предизвикал катастрофа в Хасково

Кандидат-депутатът на ББЦ в Хасково Борислав Иглев е виновен за тежката катастрофа до бившата Захарна фабрика, която вчера по чудо се размина без жертви, предаде haskovo.net. Инцидентът е причинен от неправилна маневра на джипа, навлязъл в кръстовището на бул. "България" и "Васил Левски".


Това е официалното становище на МВР след изясняване на всички обстоятелства по инцидента. Вчера по обяд лек автомобил Опел Корса се заби в шофьорската страна на завиващ по бул. "Васил Левски" джип Рейндж Роувър, управляван от водача на кандидат-депутатската листа на ББЦ в Хасково Борислав Иглев. Корсата бе смляна, джипът се отървал леко, като и двамата водачи са прегледани в Спешно отделение на местнатаболница и са изписани за домашно лечение.


Според водача на джипа - Борислав Иглев, той излизал от бул. Васил Левски, спрял на стоп-а, а после продължил с презумпцията да направи ляв завой, когато бил нацелен от Корсата. Твърдеше, че пътят бил чист, но леката кола се движела с над 100 км/ч. Дългия спирачен път на опела и обърканите обяснения на 18-годишния водач, като че ли подкрепиха тази теза.


Ден по късно обаче МВР внесе корекция в картинката. Откъм "България" няма стоп, а знак Б1, изискващ задължително пропускане на движещите се по пътя с предимство, какъвто в случая се явява бул. Васил Левски. Според полицията 31-годишния водач на джипа не е спазил това изискване и по този начин е предизвикал удара с движещата се с предимство Корса. Въпреки спирачния път на опела, не се съобщава за несъобразена скорост от негова страна, с което вината за инцидента еднолично отива у марковото возило.


И двамата шофьори не са употребявали алкохол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във