Параграф22 Daily

§22 Новини

Кандидат-депутат се обесил в дома си

Вчера, у дома си в руенското село Каравельово, се е обесил Шабан Махмуд Шабан, който бе една от надеждите за повече гласове от турския етнос в полза на ПП „Републиканци за България“, съобщи Флагман.бг. 42-годишният Шабан Шабан бе четвърти в листата на партията на Цветанов за предходния парламент, но поради добрите резултати, които е показал на 4 април, е бил преместен с една позиция напред и фигурираше в листата на трета позиция.

Хората в община Руен са в шок от новината, тъй като семейството на Шабан е сред известните не само в политиката, но и в бизнеса.

Шабан Шабан и брат му Мехмед Шабан започват политическата си кариера от редиците на ДПС, като брат му до миналия мандат бе зам.-кмет на общината именно от ДПС. Пътищата на двамата братя се разделят по политически причини, като Шабан Шабан първоначално се ориентира към редиците на ГЕРБ и даже е имал шансове през 2015 г. и 2019 г. да бъде номинация на партията като кандидат за кмет, но все е бил изместван от безспорния в региона авторитет Вежди Орманов.

„Шокирани сме от тази вест, категорично причината за тази трагедия не е свързана с политиката, нито конкретно с настоящите избори. Скърбим заедно със семейството“, каза Виктор Серафимов, който е организационен секретар на ПП „Републиканци за България“ и водач на листата във Втори МИР.

Шабан Шабан е семеен и има две деца – на 10 г. и на 3 годинки. В търговския регистър името му фигурира като едноличен собственик на две строителни фирми. Известен е в района на Руенско с това, че успява да организира строителни бригади за големи обекти и по този начин е осигурявал прехраната на много семейства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във