Параграф22 Daily

§22 Новини

Кандидати за младши прокурори са хванати да преписват на конкурс

Трима участници са хванати да преписват на конкурса за младши прокурори, който се е провел в събота в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Според сайта "FrogNews" по време на писмения изпит кандидати забелязали, че "преписвачите вадят странни книжа. Те били трима, близки до магистрат"и. Когато другите участници в изпита се развикали, се оказало, че  преписвачите разполагат с напечатан на принтер решен казус, по който е трябвало да пишат. Освен това, квесторите открили напечатани и другите 9 казуса, които били включени в конкурсната програма. По принцип задачите са секретни и никой не би трябвало да има достъп до тях.

"В началото квесторите си затраяха и опитаха да потушат скандала. Ние обаче се развикахме, че това са деца на магистрати и не може да си позволяват подобно нещо. Едва когато надигнахме глас, наблюдаващите ги изгониха", казали пред изданието участници в конкурса.

Пред Нова телевизия от прокуратурата са коментирали, че работите им са били анулирани и не отрекли, че има роднини на магистрати сред преписвачите. От Висшия съдебен съвет ще проверяват случая и ще решат дали целият конкурс да бъде анулиран.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във