Параграф22 Daily

§22 Новини

Кандидатът за кмет Георги Георгиев съди общинската лидерка на ВМРО - Приморско Ваня Андонова

S 250 75079d2e 146d 4a1f 9c1f 9a76e5cd4bef
S 250 30c064da 9d67 4efb 8ed3 e4edc87aca52

Георги Георгиев, кандидат за кмет на село Ясна поляна, Община Приморско ще съди за клевета Ваня Андонова, общински лидер на ВМРО в Приморско. Той бе посочен от Андонова като човекът, който е заплашил техния кандидат за кмет на селото Михал Грудов, прочул се заради изгорелите му бали със слама.

Минути след пожара в Ясна поляна Ваня Андонова публикува във фейсбук следния текст: „Кандидат за кмет от листата на ВМРО за с.Ясна поляна тази вечер получи лична политическа вендета. Умишлен палеж на личното му стопанство! Преди седмица е получил заплаха за същото от настоящия кмет и кандидат на ГЕРБ за трети мандат“, написа Андонова и завърши текста с кардиналното заключение: „Долен и безскрупулен акт на насилие!“.

Според адвоката на Георги Георгиев клиентът му е наклеветен и се правят груби внушения, че има нещо общо с пожара на сеното на Грудов. Георги Георгиев остава силно шокиран от твърденията на Ваня Андонова. Той никога не е заплашвал Михал Грудов. Дори напротив – до инцидента са били в отлични взаимоотношения. Михал бил един от най-близките приятели на сина му и той го приемал за част от семейството. „Почувствах се много зле, притесних се силно, след като разбрах какво е написала. Целият съм избил в стресници от притеснения. Имам и силно главоболие, което не ми минава вече 20 дни, но не заради изборите, а заради този случай. Изборите си вървят добре. Обидно ми е всичко, което направи тази жена и хората около нея. Това са клевети, които не мога да преглътна. Разбиха ми нервната система“, каза Георги Георгиев пред Флагман.бг.

„Хората в Ясна поляна знаят какъв човек съм, опитват се да ме успокоят, но на мен не ми дава мир. Да нямаш нищо общо и да те оклеветят“, допълни той. Георги Георгиев все още обсъжда с адвоката си размера на иска срещу Ваня Андонова, но е категоричен, че ще дари цялата сума от делото за благотворителност.

До общинския лидер на ВМРО в Приморско вече е изпратена нотариална покана, за да посочи дали профилът й в социалната мрежа www.facebook.com/VANYA.ANDONOVA e неин. В него има стотици снимки на Андонова и семейството й, а стената на профила е превърната в агитационен стенвестник на ВМРО-Приморско. Въпреки това няма официално потвърждение дали профилът е собственост на Андонова, тя е приела нотариалната покана, но все още не е дала отговор. Идентична е и ситуацията с агитационния вестник „Приморско днес“, който е без ясен издател, а в редакционното каре пише, че зад него са „свободни граждани, имащи сила да казват истината“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във