Параграф22 Daily

§22 Новини

Касиерка на „Пътна полиция” с условна присъда, „спечелила” 7680 лева от „щастливи номера”

Служителка на „Пътна полиция” – Благоевград е осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок. Тя е предоставяла регистрационни  номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си.Това съобщиха от Окръжния съд в областния център.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си.

Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР - Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер общо на 7680 лева.Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума. Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във