Параграф22 Weekly

§22 Новини

КАТ-аджия прости срещу 30 млн. рубли

КАТ-аджията от промишления руски град Иваново - Евгений Хараненко, се съгласил да прости на обвинения в неговото пребиване местен "авторитет " Мамо Фероян - чиито баща бил преди депутат, срещу кръглата сума от 30 млн. рубли, съобщи руската информационна агенция РИА "Новости" като се позовава на представител на Ленинския районен съд в града.


"Харанеко помоли да се добави към документите по наказателното дело и неговото ходатайство за прекратяване на съдебното дирене по отношение на Мамо Фероян поради помиряване на страните. Освен това, Харанеко е представил в съда и разписка, че е получил от Фероян точно 30 млн. рубли", добавил източникът. Плюс това роднините на Фероян ще заплатят и лечението на катаджията - общо 155 хил. рубли.


ПТП-то, предизвикало огромен обществен резонанс в града, се случило на 23 юли 2013 г., на Проспекта на Строителите в Иваново с участието на джип Toyota Land Cruiser и лек автомобил Hyundai Accent. След което виновникът за катастрофата - Фероян, по версията на следствия, ударил инспектора в челото и го блъснал на земята. От падането си на асфалта катаджията получил тежка черепно-мозъчна травма.


Мамо Фероян е обвинен по два члена на руския НК и ако бъде признат за вновен може да получи дълъг срок ефективен затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във