Параграф22 Daily

§22 Новини

КАТ подсигурява миенето на столичните улици

 

"Пътна полиция" – СДВР се включва в акцията на Столична община за измиването на улиците в кварталите на София. Започва миенето на улици в столичните квартали, които са обособени под формата на каре. Тези участъци ще бъдат временно затворени за движение, паркиране и престой на автомобили. Дейностите стартират от 1 юни, съобщават от Столична община. Миенето ще стартира от район “Красно село“ в каре, в което попадат улиците: ул. "Св. Иван Рилски" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до ул."20-ти април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "20-ти април" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония" ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония". Поетапно ще се извърши миене с цистерни по карета и в районите  „Триадица – център“, “Възраждане”, “Оборище”, “Средец”, "Лозенец" и "Триадица".

Във връзка с извършваните дейности се въвежда временна забрана за движение по някои улици. За периода на миенето се закриват и участъци от зоните за платено паркиране – „синя“ и „зелена“ зона, както и „служебен абонамент“. В интервала от 7:30 ди 16:30 ч. собствениците на автомобили трябва да преместят колите си от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите. График с улиците може да се види на страницата на Столичен инспекторат. Уведомление за извършване на дейностите се поставя на жилищните сградите за съответната етажна собственост.

Непреместените автомобили ще бъдат принудително изместени на свободни места в съседни улици. На телефон 070013233 гражданите имат възможност да се информират за местонахождението на автомобила си, в случай на наложило се преместване. Организацията за изпълнение на всички дейности се извършва съгласувано от Столичен инспекторат, фирмите по чистота, ЦГМ АД, Пътна полиция – СДВР, Общинска полиция, "Софийска вода" АД. Екипи на контролните органи ще бъдат на терен, за осъществяване на съдействие  и следене за качеството на изпълнение на работата.

Междувременно столичната "Пътна полиция" се отчете за проведената акция по улиците на София в периода от 28 до 29 май. Камерите за видеонаблюдение са заснели 3787 случая на шофиране с превишена скорост, съобщиха от МВР. За засеченото нарушение предстои издаването на електронни фишове и връчването им на шофьорите. 

По време на акцията за контрол са проверени общо 1076 автомобила, 1103 шофьори и пътници. За различни нарушения на Закона за движение на пътищата са съставените 124 акта. 

"Пътна полиция" апелира към водачите за стриктно спазване на правилата за движение по пътищата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във