Параграф22 Daily

§22 Новини

КАТ привиква шофьорите, хванати в нарушение с мобилните камери

КАТ привиква шофьорите, хванати в нарушение с мобилните камери. Първите фишове със снимки на скоростни рекорди вече са изпратени. Устройствата обаче все още не работят на 100 процента, признават от Пътна полиция.

Абитуриентските балове вече приключват и камерите от понеделник ще са не около училищата, а по пътищата, съобщава bTV. Десетки шофьори на абитуриенти ще бъдат глобени, защото са ги возили върху капака на колите си.

В София обаче тази година младежите са примерни, твърдят от КАТ. Мобилните камери са заснели само 30-ина нарушения.
На полицейските кадри ясно личи как младежите се прибират по колите в мига, в който зърнат патрулката. „Сами разбирате, че тези дни - от пускането им на 23 май досега, съвпадат с абитуриентските балове. Така че в момента камерите не са натоварени на 100%”, обясни шефът на Пътна полиция Бойко Рановски.

В София петте камери са заснели рекорди по превишена скорост. В единия от случаите при 50 км/час ограничение шофьор е преминал със скорост 149 км/час.

Освен солената глоба, за подобни нарушения се отнемат и книжки. От КАТ припомнят, че ако шофьорите спазят срока, ще ползват отстъпка и глобата им ще се намали с 30%./БЛИЦ

Facebook logo
Бъдете с нас и във