Параграф22 Daily

§22 Новини

Катаджии молят мъртво пияна мацка от Монтана да ползва дрегера

Над 2000 лева ще трябва да плати монтанчанка, спипана да шофира мъртво пияна. Куриозната случка се разиграла в началото на януари тази година, но глобата бе официално потвърдена преди дни от магистратите, пише Трибали.

От документите по делото e ясно, че на разсъмване дежурните полицаи в града получили сигнал за катастрофирал лек автомобил на булевард „Христо Ботев“. Колата била забита в портала на частна фирма. Униформените незабавно пристигнали на местопроизшествието, а там открили само регистрационния номер на автомобила. Докато разпитвали охранителя какво се е случило, получили нов сигнал за катастрофа, този път в района на парк „Монтенезиум“.

Пристигайки там, заварили в канала паднал лек автомобил „Рено“. Зад волана била мъртво пияна жена, която не знаела къде се намира.
Униформените се опитали да я съвземат и да я тестват с дрегер, но колкото и да пробвали, нищо не се получавало. От документите по делото става ясно, че 7 пъти са молили пияната мацка да даде проба, но жената дори не можела да си каже името. Шофьорката отказала и да даде кръв.

Две седмици по-късно жената получила 2 акта. Единият от тях бил за 2 000 лв., а другият - за 200 лв. Монтанчанката е лишена от правоуправление за срок от 24 месеца, както и от 12 контролни точки

Facebook logo
Бъдете с нас и във