Параграф22 Daily

§22 Новини

"Катаджии" заработват на черно в столичния квартал "Младост-4"

За поредната "малка" случка на нерегламентирана проверка разказва във Фейсбук Владислав Тачев, цитиран вече от много медии. Както си похапвал с колеги в столичния квартал "Младост-4", той видял мъж в светлоотразителна жилетка, който произволно спирал автомобили. Доброволният КАТ-аджия бил излязал сам на пътя, без патрулка, която по закон трябва да се вижда от пътя, без да има видеозаснемане на самата проверка, без съответната бележка, подадена от служебния автомобил.

"Нахранихме се и излязохме - хвърлихме око от по-близо и видяхме, че лицата са две - и двете униформени, единият седи в немаркиран частен автомобил, без служебна лепенка или маркировка, без буркан или други специални съоръжения. Другият с жилетка с надпис ПОЛИЦИЯ спира, без да има маркировка за ранг и принадлежност към дадена служба (МВР, КАТ, ДАИ, СДВР и т.н.). Обадих се на 112, да подам сигнал", разказва будният гражданин.

"Здравейте, да подам сигнал... действието се развива на обръщалото на автобуси 76 и 213 в Младост-4...", преразказва думите си към спешния център на МВР възмутеният потребител на социалните мрежи. Получил бил и отговор: "Сигналът приет, благодарим Ви!".

"Три минути след като подадохме сигнала (достатъчно време да се пусне сигнала до 7-мо РПУ) и някой се обади и ги предупреди за евентуална проверка. Тогава шофьорът на частния автомобил, който спираше до момента поне 2 автомобила, съблече изведнъж жилетката и се прибра на шофьорското място.

Поседяхме 15-тина минути в непосредствена близост, в очакване на патрулка, за да пишем жалба и да свидетелстваме, но патрулка така и не се появи. Вместо това ни се хилиха известно време от колата, накрая запалиха и си тръгнаха", разказва гражданинът. 

"Нека покажем, че няма да се смирим, а напротив - ние сме хората, които ще държат юздите на държавата, не политици, и не корумпирани държавни служители! Агитирам също така всички граждани, които видят някакво подобно неспазване на правилата веднага да го заснемат (видео или фото) и дори да поискат лицата да се легитимират - при изпълнение на служебния дълг те са длъжни да се легитимират със служебна карта!", призовава будният мъж в социалните мрежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във