Параграф22 Daily

§22 Новини

Като не могат да тикнат в ареста Васил Божков, прибират жената до него

В Специализирания наказателен съд е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Елена Динева, жената, с която Васил Божков живее.

От съда съобщиха, че Динева е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Очаквайте подробности!

Коя е Елена Динева?

Неофициалната половинка на спрягания за най-богат българин Васил Божков – митичната Елена Динева, се оказа обект на разследване от прокуратурата на велинградския милиардер и хазартен бос.

Елена Динева се завърна в България след като е изкарала последната петилетка в турове между Англия и Швейцария, където е движела бизнес делата на Васил Божков. Дамата, вече прехвърлила 40-те, е умело избегна камерите на фоторепортерите през всичките почти 25 години, откакто е дясна ръка на Васил Божков. Известна е с непреклонния си характер и избухлив нрав.

Елена Динева започва кариерата си в началото на 90-те години на миналия век, когато стажува в пресцентъра на „Мултигруп”. След като пристава на Васил Божков, тя прави шеметна кариера само за месеци и се издига до директор маркетинг в „Нове холдинг”. Напористата дама постепенно става съдружник на богаташа в половин дузина компании. Разработва българската букмейкърска компания „Еврофутбол”, част е и от инфраструктурните проекти на Божков чрез своята „Българска енергийна група”, с която участва в приватизацията на водно и топлоелектрически централи. Например през ноември 2006 г. е закупена ВЕЦ "Тича". В тази фирма Динева притежава 95% от капитала, а другите 5% от “Българска енергийна група” са на сина на Янчо Таков – Янчо Таков-младши.

Facebook logo
Бъдете с нас и във