Параграф22 Daily

§22 Новини

Киев опроверга "Уолстрийт джърнъл" за опити да бъдат отровени участници в преговорите с Русия

Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране на войната в Украйна отрекоха медийните съобщения, че са станали жертва на отравяне, предаде ДПА. Всички членове на делегацията се чувстват добре, каза украинският преговарящ Михайло Подоляк, цитиран от украински медии. „В момента в информационната сфера има много спекулации, най-различни конспиративни теории“, заяви той.

Американският вестник „Уолстрийт джърнъл“ вчера писа, цитирайки и изводи на разследващия сайт Белигкет, че украински преговарящи, включително руският олигарх Роман Абрамович, получили в началото на този месец, вечерта на 4 март, признаци на отравяне. Това било дело на хардлайнери в Москва, които искали да провалят разговорите.  Това бе съобщено преди днес в Истанбул да бъдат подновени мирните преговори между Русия и Украйна, съобщава БТА.

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от „Уолстрийт джърнъл“ като един от тровените, написа днес във Фейсбук, че е добре и призова да не се вярва на „жълтите новини“. Води се информационна война, посочи още той.

В интервю по националната телевизия украинският външен министър Дмитро Кулеба също заяви, че сега всички са жадни за новини и сензации, но въпреки това язвително посъветва всички, които ще участват в преговори с Русия „да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не докосва никакви повърхности“, предаде Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във