Параграф22 Daily

§22 Новини

Килърът Бай Васо даде само частични обяснения в съда, оневини жена си

Соченият за лидер на бандата за мокри поръчки, станала известна като "Килърите 3" - Васил Василев - Бай Васо си призна, че е незаконно е притежавал оръжие. Това стана по време на заседание в Специализирания наказателен съд, където за сефте бе даден ход на процеса. Бащата на Райко Кръвта, който наследи ръководството на групата след убийството на сина си, заяви пред магистратите, че е съгласен да даде само частични обяснения и то само за притежанието на оръжие. "Оръжието, което бе намерено в чантата на жена ми, е оставено от мен", коментира Бай Васо.

След него частични обяснения даде и Милчо Петров-Чироса, който поиска да говори единствено срещу свидетелят на прокуратурата, осъдения за 4 убийства - Станислав Ангелов-Сиси. Пред магистратите с мисия да дискредитира показанията на Ангелов, застана и подсъдимият Йордан Костадинов - Шишето. Той разказа, че взимал заеми от Сиси, но след това не успял да му ги върне и затова се наложило да работи при него като събирал борчовете от други длъжници.

 "Това ми го предложи Сиси и аз не можех да му откажа, тъй като той е безкрупулен към своите длъжници. Сега той ми отмъщава, че аз станах основен свидетел срещу него. Никога не съм участвал в престъпна група. Това са измислици на Станислав. Сиси има 5-годишна присъда за принуда спрямо мен да извърша престъпление", коментира Шишето. Той обаче отказа да разкрие какви престъпления е трябвало да върши, като си запази правото да говори по нататък. Единственото, което заяви, е, че присъдата на Ангелов е била произнесена в рамките на делото за убийството на Николай Христов - Хайо

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във