Параграф22 Daily

§22 Новини

Килърът Сиси пропя пред спецсъда за пернишките екзекуции

Серийният убиец Станислав Ангелов – Сиси даде показания вчера пред спецсъда за няколко екзекуции. Излежаващият 30-годишна присъда в Софийския затвор мъж е основният свидетел по делото „Килърите 3” срещу пернишката група за мокри поръчки, за чийто лидер е сочен Васил Василев – Бай Васо.

Пред 11-те подсъдими Сиси повтори показанията си от досъдебното производство, съобщават медии. Той разказа, че е бил свидетел как дясната ръка на Бай Васо Милчо Петров - Чироза е застрелял Теодор Неофитов - Ханс в Габров дол. Мъжът бил гръмнат отзад в главата като наказание за неговата мекушавост да не изпълни поръчаното убийство на Николай Христов – Хайо.

Сиси твърди, че не е знаел за наказателната екзекуция на Ханс. След това групата започнала подготовка на убийството на Хайо. Ангелов откраднал кола. С нея Николай Николов – Шатката и Георги Георгиев – Гугу свършили работата, а Сиси бил извикан само да ги прибере от определено място.

Следващото действие било планиране на убийството на Петър Крумов – Пупи, защото Бай Васо подозирал, че е участвал в убийството на сина му Райко Кръвта, но част от бандата била арестувана.

Разпитът на Сиси ще продължи в понеделник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във