Параграф22 Daily

§22 Новини

"Кинтекс" щял да плаща по 50 бона неустойки на месец заради Нинова

Неустойките са заради неизпълнени договори отпреди половин година

Бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов продължава с атаките срещу бившия вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова. В понеделник (22 август) той оповести поредното разкритие срещу лидера на БСП. По 53 530 лв. на седмица или над 212 00 лв. на месец неустойки е заплашен да плаща "Кинтекс" заради невъзможност да достави в срок боеприпаси, поръчани преди повече от половин година, обяви той. Като доказателство за думите си Михайлов прилага и редактирана докладна записка за изпълнение на договор.

"Най-скандалното е, че готова продукция е изчезнала и няма отговор защо е дадена и на коя частна фирма вместо на държавния търговец", коментира Михайлов и показа официално писмо от бивш директор на ВМЗ, в което се съобщава, че към 9 февруари вече са произведени няколко хиляди броя от изделията по поръчката на "Кинтекс".

"Отговорно за цялата ситуация е сестринското дружество ВМЗ. Оказва се, че държавния завод през последните месеци вместо да помага на Кинтекс, се грижи повече за интересите на определени частни фирми", коментира още Александър Михайлов.

Според Михайлов, откакто Корнелия Нинова е сменила ръководството на ВМЗ, 1-2 частни фирми изпреварват "Кинтекс" и всички други клиенти на завода при получаването на продукция, въпреки че техните поръчки са направени месеци по-късно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във